Dansetyper

Sportsdans
Latin Amerikansk & Ballroom

Sportsdans er en stilart som danses mye i både selskap og dansekonkurranser nasjonalt og internasjonalt. Det er en meget populær danseart som er mest kjent i Norge gjennom TV-serien "Skal vi danse"

Latin & Ballroom går i Norge under samlebetegnelsen Sportsdans. Dette er en dansegren som består av både Latin-danser (Samba, Chachacha, Rumba, Paso Doble og Jive) og Standard-danser (Vals, Tango, Slowfox, Wienervals og QuickStep), også kalt Ballroom-danser.

For deg som vil enda litt mer:

NJS Danseklubb har en bra oppfølgingsstige på partiene som tilbys her hos oss. En kan starte på nybegynner parti og raskt bli med på konkurranser over hele landet sammen med klubben eller ege regi. NJS Danseklubb arrangerer også selv Regional dansekonkurranse samt Norges-cup i denne stilarten.

Det arrangeres flere konkurranser samt Norgesmesterskap ulike tider gjennom året hvor en kan delta som par. Alle konkurranser og nyttig informasjon blir en informert om av trener eller personell hos NJS Danseklubb. Her blir danserene selvsagt opplært hvordan det hele skal gjennomføres på kursene de deltar på.

Mulighetene er mange, og en står fritt til å velge om en ønsker å satse eller bare gå for å lære enkle trinn.Freestyle, Disco og Slowdance

Tre forskjellige dansestiler som alle har forgreinet seg videre fra den kjente 80-talls discoen.Dette er de mest voksende dansestilene i løpet av de siste tiårene i Norge og er blitt mer og mer populære. Det arrangeres spektakulære konkurranser året rundt både i Norge og utland. Dette er dansestiler som ikke er mye i media, men som Norge faktisk gjør det veldig bra i på verdensbasis.

Det går an å konkurrere i alle disse tre dansestilene alene, i par og i grupper. De fleste liker å konkurrere, og man går fra nivå til nivå samtidig som man utvikler seg. Hvis man har lyst til å konkurrere tar man kontakt med treneren sin og bestiller privattimer. Her kan man få egne danser, egen oppfølging og etterhvert trene med trenere utenifra, både fra Norge, men også fra innleide trenere fra utlandet.
Les mer og Freestyle, Disco og Slowdance her (link to https://njs.no/konkurransedans-dansetyper/)

Freestyle:

Freestyle disco jazz er hele navnet for denne dansestilen. Den er energisk og man danser til sanger med høyt tempo. Dansetrinnene varierer fra koordinerte armbevegelser, høye spark, imponerende hopp og akrobatikk. Som danser kreves det allsidighet, koordinasjon, styrke, bevegelighet, eksplosivitet med mer, og denne dansestilen er en god måte å oppnå dette på. Det arrangeres konkurranser hver måned og det finnes flere store konkurranser i England som er verdt å få med seg.

Disco:

Disco er en dansestil som er ganske lik Freestyle med tanke på høyt tempo og energiske dansetrinn, men her er det litt andre regler og denne stilen er mer utbredt på verdensbasis. Her arrangeres det EM, VM og World cups hvert år og Norge pleier å gjøre det veldig bra! Denne dansestilen blir forbundet mye med 80-talls discoen, men har utviklet seg veldig på få år og blir bare kulere og kulere. Dette er en favoritt blant mange dansere hvor det er fokus på utstråling, individualitet, allsidighet og eleganse. I tillegg finnes Disco- Freestyle, her danser man disco samtidig som man har innslag av turn-serier. Veldig gøy!

 

Slow:

Også kalt Slowdance, er en dansestil som skiller seg litt mer ut fra de andre to. Her danser man til ballader og roligere listepop. Her er det dansetekniske mer i syne og man bruker mange teknikker fra ballett, moderne og jazz. Her gjelder innlevelse, eleganse og personlighet. Dette er en dansestil som er veldig publikumsvennlig og som mange synes er vakker å se på.

 
Barnedans

Lisens og forsikring:
Alle barn som er medlem av lag tilsluttet Norges Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske Komité (NIF) eller som deltar i organisert aktivitet i klubbens/lagets regi er forsikret gjennom Gjensidige barneidrettsforsikring. Forsikringen omfatter barn til den dato de fyller 13 år. Dette er en forsikring som dekkes og betales av NIF. Les mer her.

Foreldrevettregler:
Som forelder har du et ansvar. Ikke bare ovenfor ditt eget barn men også alle rundt. Vi har derfor utarbeidet disse reglene som vil være et hjelpemiddel for klubben og deg som forelder. Disse kan variere fra klubb til klubb. Det er viktig at du som forelder får god informasjon om hva dere kan forvente av klubben og hva klubben kan forvente av dere. Se her for mer informasjon.

Barnedans 2-4 år m/1 voksen
Dette er en gruppe hvor foreldre og barn har det gøy, danser sammen og bli kjent med andre. Dansegruppen er mest beregnet på å ha det gøy, men legger også et grunnlag for videre dansing. Veldig enkle danser til kjente og kjære barnesanger .

Danseløvene, 4-6 år
Pedagogisk lagt opp med sang og dans. Vi bruker musikk fra barne-tv, barnesanger, samt rytmer hentet fra populær disco, rock/swing, samba og vals. Vi beveger oss i ring og to og to. Morsomt dansegruppe der barna øver motorikk og koordinering.